گوگل دیتا استودیو چیست؟
بی شک شما هم تا به درحال حاضر میان حجم انبوه اطلاعات و دادههای سایت سردرگم شدید و در پی شیوه چارهای برای گردآوریبندی و محاسبه دیتا بودید. پلفترمی که بتواند این سردرگمی را از فی مابین غالب شود، مطلقا راه حل مناسبی برایتان خواهد بود. ابزاری که این ایام طرفداران بسیاری هم پیدا کرده، دیتا استودیو میباشد! این ابزار، اطلاعات را در قالب داشبوردهایی کاربردی و معمولی نمایش میدهد و کمک میکند تا رسیدگیهای مفیدی از سایت داشته باشید. بیایید با هم دقیقتر درباره اینشیوه حل دوستداشتنی از گوگل بدانیم.
پیدایش گوگل دیتا استودیو از سال 2016 میلادی با هدف یاری به وبمستران و سئو در مشهد متخصصان seo از طریق تبدیل دادههای خام به نمودارها و جداول گرافیکی و ساده، اتفاق.
گوگل دیتا استودیو یک کدام از ابزارهای گوگل است که توسط آن میاقتدار دادههای متفاوت که از گوگل ادز، گوگل آنالایتیکس، گوگل شیتز، گوگل سرچ کنسول، گوگل بیگ کوئری، یوتیوب و… جمعآوری شده را در قالب جداول و نمودارهای پراکندگی، میلهای، محیطی، دایرهای و… مشاهده کنید. همچنین این اطلاعات با استفاده از چارتها، گرافها، نقشههای حرارتی، نقشههای جغرافیایی و محرمانههای زمانی نیز قابل نمایش هست و بسته به نیاز شما قادر است تغییر کند.
دیتا استودیو به شما این امکان را میدهد که گزارشها و نتیجه ها نتایج را با اعضای دسته خود به اشتراک بگذارید رایا پارس و به آن ها اجازه ویرایش و درج نظرها را بدهید.
مزایای استعمال از دیتا استودیو
مزایای استعمال از دیتا استودیو برای چککنندگان سایت، سئوکاران و روی هم رفته رونق دستیابیوکارهای مجازی بسیار زیاد می باشد که از جمله آن ها میتوان به مفاد ذیل اشاره کرد:
طریق ساخت اکانت گوگل دیتا استودیو
طریق ساخت اکانت گوگل دیتا استودیو بسیار بی آلایش هست و نیاز به مهارت خاصی ندارد. تنها با داشتن یک نشانی اینترنتی what is seo و ایفا پروسه تحت میتوانید اکانت شخصی خود را در دیتا استودیو تشکیل داد فرمائید.
وارد وبسایت گوگل دیتا استودیو شوید و آدرس پست الکترونیک و مشخصات خود را وارد نمائید.
به بخش “Home” بروید وارد داشبورد شده و بعد از آن برای ساخت گزارش روی دکمه “Create” کلیک فرمایید.
در لیستی که ظاهر میگردد مورد “Data Source” را بزنید و آنگاه اشکال منابع داده که شامل گوگل آنالاتیکس، گوگل شیتز، بیگ کوئری و… می باشد را انتخاب کنید.
به عنوان مثال گزینه “Google Analytics” را تعیین کرده و فیلدهای “Property”، “Account” و “View” را پر نمائید و مورد “Connect” یعنی اتصال را بزنید. بعد از چندین ثانیه تمامی پارامترها و دادههای مو جود در آنالایتیکس با مشخصاتشان نمایش داده میشود که میتوان آن ها را بازنویسی کرد و یا توضیحاتی اضافه کرد.
در آخرین مرحله برای تشکیل داد گزارش روی دکمه “Create report” کلیک فرمایید تا یک گزارش خالی برای شما ساخت و ساز خواهد شد. همچنین با کلیک روی آیتم “Add a chart” انواع نمودارها، جداول و نقشههای پراکندگی و… ساخت میشود.
نحوه فعالیت با دیتا استودیو
بعداز ثبت اکانت دیتا استودیو با کلیک روی گزینه “+Create” یک گزارش خالی ساخت و ساز فرمایید. با انتخاب “Create New Data Source” میتوانید انواع منابع دیتای خود را دربرگیرنده فیلدها و معیارها مشاهده کنید و با زدن بر روی مورد “Add To Report” آن ها را به گزارشتان متصل نمایید. درصورتیکه میخواهید منابع دیگر نیز اضافه کنید با انتخاب “Resource” و آنگاه “Manage added data sources” قادرید این عمل را جاری ساختن دهید.
در پی نیز با استفاده از “Add a Data Source” منابع دادهای که قصد تهیه گزارش از آنها را دارید تعیین نمائید و آن گاه نمودارها و جداول گزینه نظری را که میپندارید برای سایتتان اثرگذار و کاربردی می باشد از ابزار گوگل دیتا استودیو تهیه فرمائید
بخشهای مهم گوگل دیتا استودیو
بعد از آشنایی با ساخت اکانت و طریق فعالیت با ابزار دیتا استودیو، به معرفی قسمتهای اساسی گوگل دیتا استودیو می پردازیم.
گزارشات (Reports)
منابع داده (Data Source)
این بخش تمام اطلاعاتی را که دربین گوگل دیتا استودیو و سورس داده ساخت و ساز شده را نمایش میدهد و قابلیت اتصال به ابزارهای بسیار زیادی داراست تا دیتای آنهارا بگیرد و امکانات مختلفی را در دست صاحبان سایت قرار دهد.
اکسپلورر (Explorer)
در حالتی که قصد دارید پارامتری را در گزارش خود اضافه نمایید و قبلاکه از تاثیر منفعت آن مطمئن نشدید در گزارش اصلی ثبت نشود، میتوانید آن را در اکسپلورر امتحان نمایید. به عبارتی بی آلایشتر، این بخش مخصوص آزمایش هست و سوای تغییرو تحول در ریپورت پایه، قادر میباشید تا المانها و ویژگیهای متعدد موردنظر خود را پیادهسازی کنید و درصورت تایید آنها را به گزارش اصلی انتقال دهید.
گالری گزارش (Report Gallery)
در گالری گروهای از قالبها و مدلهای مهیا گزارش وجود دارد که با تمرکز به نیاز خود میتوانید آنها را گزینش فرمایید.
اتصال به منابع داده (Connect to Data)
در این بخش لیستی از انواع منابع داده که می خواهید دیتای آنانرا دریافت و از آن گزارش تهیه و تنظیم کنید، نمایش داده می گردد.
اشکال نمودار (chart) در گوگل دیتا استودیو
جدول (Tables)
جداول به سه مدل عددی، میلهای و طیف رنگی قابل مشاهده است.
نمودار Scorecards
این نمودار به دو صورت معمولی و کوتاهشده برای نمایش اعداد اساسی بهعمل میرود.
نمودار هنگامی (Time Series)