سایت مپ چیست و اهمیت آن در سئو
وب سایت مپ چه می باشد؟
برای تارنما مپ سه تمجید ارائه میدم که اولیش تعریفوتمجید لغوی میباشد و دومیش تعریف و تمجید مفهومی و سومیش تاریخچه سئو سایت مبسوط وبسایت مپ! که بهتره هر سه عدد رو بخونید تا به طور کامل براتون جا بیوفته و از این به آنگاه معلم وب سایت مپ بشید.
تعریفوتمجید اولیه وبسایت مپ
وبسایت که در معنای وب سایت میباشد و مپ هم در معنای نقشه! این دو در کنار هم میشن وب سایت مپ. پس به صورت خلاصه وبسایت مپ یعنی نقشه تارنما مثل نقشه ثروت! این بی آلایش ترین تعریفی بود که میشد ارائه اعطا کرد. البته چنانچه تعریف و تمجید یه خرده علمی خیس آن را بخواهید با اینجانب یار گردید. برای عده ای که نو به طراحی وب سایت، بهینه سازی و دنیای دیجیتال مارکتینگ پیوسته اند، وبسایت مپ یا این که همون نقشه وب سایت می تواند استارت خیر و خوبی باشد.
تعریفوتمجید دوم تارنما مپ
تعریفوتمجید دوم وب سایت مپ که یه خرده تکمیلی خیس از تمجید اولیه تارنما مپ می باشد: یک کتاب(فرق نمیکنه چه کتابی! هر کتابی دلتون خواست) رو در حیث بگیرید.( هر کتابی از چندین کاغذ ساخته شده که ممکنه کتاب کوچیک باشه و تنها یک سری ورقه داشته باشه مثل کتابای نقلی بی محتوا که به تازگی خیلی باب گردیده! یا این که ممکنه خیلی کتاب قطوری باشه مثل کتاب داستان های دولت روستا یا این که ذبیح الله منصوری!) اینجانب تحت عنوان یک مخاطب دنیای تازه سایبری زیاد شکیبایی ام نمیکشه کلیه ی کتاب رو از اولیه تا اخر بخونم ببینم توش چه خبره و ابدا در شرایطیکه خوصله اش رو هم داشتم به هیچ عنوان وقتشو نداشتم تا این کتاب رو ظریف و گیسو به موی بخونم. پس برای اینکه وقتم خدای نکرده تلف نشه، یک راست میرم به فهرست و تیترها و فصل ها یا این که قسمت های کتاب رو فهرست وار نگاه میکنم و از هر بخش که خوشم اومد یکراست میرم سراغ همون برگه و تنها بخش هایی که آیتم نیازم میباشد و دنبالش میگشتم رو میخونم. تارنما مپ مثل یک فهرست برای یک سایت یا این که یک پرتال(در صورتیکه سرگردان نمیشوید واز مبحث مهم مسافت نمیگیرید :تفاوت تارنما و پرتال چه می باشد را مطالعه فرمایید.) میباشد. صرفا تفاوتش اینه که گوگل کلیه رو با تمرکز مطالعه میکنه و مثل ویراستار کتاب که میخواد پیش از چاپ آخرین فهرست کتاب رو تهیه و تنظیم کنه که نخستین کتاب چاپ بشه خیلی ظریف و تروتمیز و شیک کلیه ی داده ها رو بر میداره.(درحال حاضر چه اطلاعاتی رو برمیداره رو بعدا میگم). این تعریفوتمجید دوم از تعریف و تمجید اولیه مقداری بهتر بود البته به لحاظ خودم حث مقاله ابدا ادا نشد برای همین به تعریف و تمجید سوم میرسیم که مکمل ی خرفام باشه و جامع ترین تعریفوتمجید تارنما مپ یا این که نقشه وبسایت باشد. در کل هر چی توی مطالب تحت خیس میریم مطالب علمی خیس و آکادمی خیس(ولی در محتوا خیر در لحن!) میگردند.
تعریفوتمجید سوم (جامع ترین تعریف و تمجید) وبسایت مپ
تعریف و تمجید سوم که با انگیزه به وجود داخل شدن وبسایت مپ عجین گردیده است:
تاریخچه ی وبسایت مپ(در پرانتز! نقشه وب سایت)
کمپانی گوگل پس از اینکه از شراکت (ای یایا ماجرا شراکت گوگل با یاهو چیه دیگه ؟) با یاهو یواش یواش جهانی شد و دیگه یکه تاز میدونِ موتورهای کاوش گردیده بود، سرش حسابی نا مرتب بود. خودش قدیما میومد و به کلیه ی صفحه ها سایت ها سرک می کشید و هر چی پیوند(link) رمز راهش میدید سرشو مینداخت تحت و وارد اون پیوند می شد و هر چی داده ها دلش میخواست رو برمیداشت و اون داده ها رو طبقه بندی گردیده یه حا برای خودش ذخیره میکرد که بعدا رمز مجال بهشون مجدد سربزنه و یادش نره چیکارا کرده بود و چه اطلاعاتی رو ذخیره کرده بود.(که بهش امروزه میگیم ایندکس کردن داده ها صفحه های).(ولی هنوز هم این کارو میکنه) ولی اون سال ها محتویات وب سایت ها از فرمت های تعجب آور غریب (و ولی بینهایت دارای هیجان و کاربردی در طی خودش) به کارگیری میکردند. مثل پیکان( که گوگل با قرائت این فرمت اون مجال شدیدا نقص داشت اما به گذر زمان این ایراد حل شد ولی 90 درصد زمینه حل شد!) و سیلورلایت و آجاکس ( یا این که آژآکس که اون مجال آخرت ِ فناوری ترکیبی کلاینت ساید و سرور ساید بود.) درصورتی که خطا نکنم از آخرها خرداد ماه یا این که تیر ماه سال 1394 بود که گوگل پیش خودش اعلام کرد چرا می بایست همگی ی عمل ها رو خودش به تنهایی اجرا بده ؟ پس وبمسترها چیکار میکنن؟پس این اینترنت مسترها چه حقوقی میگیرن؟ برای اینکه حقوق و دستمزد وبمستر ها حلال بشه اومدن یه محرمانه از امور رو برای بالا رفتن سرعت عمل به وبمسترها محول کرد.. ولی یک طرفه درصورتیکه به حکم دهنده نرویم، البته از اون طرف هم، ما وبمسترا سرمون حسابی به هم ریخته بود. از بد زمان برای تارنما هایی که لینک و پیوند های متعددی داشتن خیلی رنج میکشیدیم و دونه دونه بایستی پیوند ها رو به همپا مختصری توضیح در موردشون به گوگل معرفی میکردیم تا ایندکسشون کنه وگرنه گوگل الان غول گردیده اون موقع جوجه غول هم نبود..( الان که خوب عمیق میشم می بینم که گوگل همچین هم کمپانی بغرنج و نخبه ای هم نبود اوایلش! اما معما چو حل گشت سهل وآسان خواهد شد! این ضرب المثل در اینجا یعنی اینکه ما با دانش سایبری مدرن که داریم به قبل نگاه می کنیم و ممکنه خنده دار باشه برامون..)
القصه، گوگل که از آسیب زبونای وبمسترها و نشانی اینترنتی های گلایه با این مسئله که \"گوگل جان چرا فلان ورقه منو ایندکس نکردی، چرا فلان بخش رو نیمه ایندکس کردی و فلان مکان وب سایت اینجانب رو چرا دفرمه کردی و .....\" پاره ای خسته گردیده بود.رفت پیش اخوی بزرگتر اون موقع اش (یاهو) و خواهر کوچیکترش( ام اس ان) و با اونا این ایراد هرج مرج داده ها ورودی و مشکلاتش رو مطرح کرد و اون ها هم تصدیق کردند کهاین ایراد برای اونا هم میباشد و اونا رو هم عذابشون میده. سه تایی نشستن و با هم دیگه مشاوره که چیکار کنیم که فشار این همگی فعالیت هم از روی شونه های وبمسترها و هم از روی شونه ی خودشون برداشته بشه و این سه عدد غول کاوش گر تصمیم گرفتند تا یه استانداردی رو تعریف و تمجید کنن و هر سه عدد ازشون پشتیبانی نمایند تا وبمسترها راضی بشن و ازش استعمال نمایند و در دست گرفتن وب یواش یواش یک دست خیس بشه و هر کسی ساز خودشو نزنه و از وضعیت ضابطه جتگلی بودن این فضای مجازی در بیاد..که ولی این استاندارد برای وبمسترا خوب بود(زیرا سرعت کارو بالا میبرد و سبب می شد که ریلکس خیس یو آر ال هاشون(url) رو گروه جمعی و یهویی سابمیت کنن یعنی ارسال نمایند به جستجوگرها و هر چی تارنما بزرگتر بود عمل راحتتر اجرا میشد و وبمسترهای وب سایت های تعالی خیلی خیلی راضی بودند از وبسایت مپ و نقشه ی تارنما.) و هم برای موتورهای کاوشگر(به عهدوپیمان شما امروزیا یه خرید و فروش ی وین-وین). برای همین به وبمسترها و فعالان حوزه بهینه سازی گفتش که: آقایان و خانم های با شخصیت، داده ها مرتبط با کاغذ هاتون رو خودتون به اینجانب بدید که اینجانب دست کم دنبالشون نگردم و سریع بیام و داده ها گزینه نظرم رو گردآوری کنم و برم. البته زیرا ممکنه تغییراتی هم بدید، مجدد میام البته بهم بگین که کی(چه هنگامی برگردم) و داده ها رو مجدد گردآوری کنم و برم. غیر از این باشه دیگه اینجانب مسئولیتی قبول نمی کنم.(امضا گوگل و بقیه موتورهای جستجو گر پیشرو..). ولی از اونجایی که در تمامی مکان جهان هر کسی یه جور متفاوت تاءمل می کرد و فعالیت ها هم گوناگون بود و برای اینکه هر کسی هر جور دلش میخاد داده ها رو برای گوگل نفرسته، یکسری قاعده و استاندارد تمجید کرد براش و اسمش هم گذاشت وب سایت مپ. یعنی نقشه تارنما.
*این روایت تماما حقیقی بود.
خصوصیت های یک وبسایت مپ( نقشه تارنما) چه چیزی است؟
برای تارنما مپ چهار خصوصیت تعریف و تمجید کردند که تحت عنوان استاندارد آیتم به کار گیری قرار بگیره.
خصوصیت نخستین
اولیه از کلیه این ضابطه رو براش گذاشتن که تارنما مپ بایستی به فرمت xml باشه.(اکنون یک کدام از بگه xml چیه دیگه؟)در حالتی که xml بلد باشید خیلی جاها به برنامه کودک میاد. پس یک نیم نگاهی به یادگرفتن مفهومی xml و یادگرفتن ساختار xml داشته باشید. و درصورتی که xml بلد باشید یا این که دستکم با ساختارش آشنا باشید، مضمون وب سایت مپ، ساختار تارنما مپ و شیوه طراحی وب سایت مپ براتون خیلی خیلی شل میشه.
خصوصیت دوم
دوم اینکه برای اینکه این مجال به کل لهجه های محلی(چینی - ژاپنی- فارسی- عبری و .....) داده بشه که بتونن ازش به کارگیری کنن(زیرا دیگه گوگل جهانی گردیده بود و میخواست یک استاندارد جامع رو مطرح کنه) بایستی مبنی بر Unicode باشه.(حال یکیاز Unicode رو تعریفوتمجید و توجیه کنه!)
خصوصیت سوم
سوم اینکه:زیرا همگی چیز در درحال حاضر آپ تو دیت شدن و رفع نقص بود و هر روز و هر روز نسخه های جدیدی از همگی چیز از خویشِ استاندارد ها بگیرید تا نرمافزار ها و چه و چه میومد خارج، قرار شد ورژن ی xml هم توی وبسایت مپ ها مشخص و معلوم کنیم. یعنی خویش xml ورژن های مختلفی داره!
خصوصیت چهارم
چهارم اینکه خویش وبسایت مپ(نقشه تارنما) هم 2 تا نسخه و ورژن داره (ورژن 0.84 و ورژن 0.90) داره که نسخه اون هم بایستی معلوم کنیم.
?
پس با خیال و خاطر ریلکس بخش بالا رو میتونیم توی تشکیل داد نقشه سایتمون نسخه برداری کنیم(که صرفا نشون دهنده ی اینه که فایلی که داریم می سازیم وبسایت مپ میباشد و استاندارد ها و خصوصیت هاشو جدید وارد کردیم.)
استانداردهای نقشه وبسایت یا این که تارنما مپ
هم اکنون یه نگاه مختصر بندازیم به استانداردی که خانواده ی موتورهای کاوش تصمیم به دست آوردن ازش پشتیبانی کنن که چجوریه؟
هر لینک و پیوند (یا این که هر یو ار ال) در وب سایت مپ 4 تا مشخصه و استاندارد داره
اولین که آدرسشه که اینجوری نوشته میشه(loc هم مخفف لوکیشن هستش)
http://example.com/
دومین تاریخ آخری تغییراتشه که اینجوری نوشته میشه(lastmod در معنای last modification یا این که تاریخ نهایی تغییرات هستش)
2020-11-26
سومین: کی (یا این که چه وقتی) بیام مجدد رمز بزنم بهتونه که اینطوری نوشته میشه( که میتونه daily-weekly-monthly-yearly باشه)(changefreq همون change frequency هستش)
daily
چهارمین هم اینکه چقدر مهمه؟(عدد فی مابین 0 تا 1 میتونه باشه)(که اهمیت هر لینک و پیوند رو معین میکنه و هر چی به 1 مجاورت خیس باشه یعنی اهمیتش بیشتره و گوگل بیشتر بهش اعتنا میکنه)
0.8
اینجا 0.8 صرفا یکی خیالی میباشد و میتونه هر عددی دربین 0 تا 1 باشه و اون عدد رو شما بایستی تعیین فرمائید. هر چی اهمیت اون لینک و پیوند یا این که کاغذ براتون بیشتر باشه می بایست عدد مجاورت خیس به 1 رو بگذارید و درصورتی که خیلی خیلی براتون مهمه خویش عدد 1 رو بگذارید. اما گوگل خودش بر طبق پارامترهایی اهمیت و حق تقدم دهی ها رو به گذر زمان مجال میفهمه.
که دومین(تاریخ پایانی تغییرات) و سومین(برهه زمانی تغییرات در شیت یا این که لینک و پیوند) و چهارمین(حق تقدم شیت یا این که پیوند) به اولین برمیگرده(یعنی نشانی لینک و پیوند یا این که یو آر ال) اما این نکته فراموشتون نشه که تنها قسمت اولیه الزامیه و سایر سه قسمت دیگه اختیاریه. یعنی میتونید ننویسید یا این که اعمالش نکنید.البته چه بهتر که یا این که کاری رو اجرا ندید یا این که به شایسته ترین نحو انجامش بدید.
و در غایت یک وب سایت مپ با یک پیوند به صورت ذیل در میاد:
http://example.com/
2006-11-18
daily
0.8
دربین نرم افزار :
میدونید که صرفا یک دسته 11 نفره پشت استاندارد xml بودند که یک تیم 150 نفره ی مشتاق و عشق مند به smgl( یه چیزی مشابه به xml که شالوده و پایه اون رو داره) اون ها رو پشتیبانی میکردند؟ جدید این مجموعه از آدمها هیچ وقت حضوری همدیگه رو ندیدند و صرفا با پست الکترونیک و تلکنفرانس کلام میکردند.
یادگرفتن طراحی وب مپ یا این که نقشه وب سایت:
خیلی بی آلایش میباشد. ما در مرحله گذشته این کارو کردیم و یک تارنما مپ ساختیم! هم اکنون همین کارو برای بقیه لینک و پیوند ها بایستی اجرا بدیم.زیرا توی سایتمون به تعداد صفحه ها وبی که داریم(نسبتاً) می بایست در تارنما مپ هم پیوند بسازیم.
هم اکنون فرض نمائید سایتی داریم که سه برگه اینترنت داره..1-کاغذ مهم(هوم پیج)2-کاغذ تماس با ما 3-کاغذ در رابطه ما. دامینی که خریدیم اسمش است گوگولی مگولی دات کام
برای تشکیل داد نقشه وب سایت خیالی گوگولی مگولی(gogolimagoli.com) به نحوه ذیل کار می کنیم.
http://gogolimagoli.com/
2006-11-18
daily
1
http://gogolimagoli.com/contact-us
2006-11-18
weekly
0.7
http://gogolimagoli.com/about-us
2006-11-18
monthly
0.7
یک سوالی که پیش میاد اینه که یعنی ما اگه \"تناوب تغییرات\"( change frequency) رو بگذاریم روی \"روزمره\"(daily) و \"حق تقدم\"(priority) هم بگذاریم روی 1، گوگل هر روز میاد و با توان لینک و پیوند ما رو محاسبه میکنه ؟ آری! این کارو میکنه! ولی تنها در شرایطیکه این عمل به خط مش دایمی تبدیل میشه که هر توشه که بیاد تغییراتی توی برگه ببینه، درصورتیکه یک سری روز پی درپی بیاد و ببینه تغییری جاری ساختن نشده، به طور اتومات خودش توی سیستم خودش به خودش میفهمونه که \"ای پدر اینا سایتشون رو هر روز آپ تو دیت نمی کنند پس برای چی وقت خودمو تلف کنم و هر روز بیام، یکسری روز یک توشه هم بیام کفایت میکنه\"